Росіяни проводять примусову паспортизацію на тимчасово окупованій Донеччині, аби змінити демографічний склад регіону – ЦНС

Дата: 29 Січня 2023
A+ A- Підписатися

На території тимчасово окупованої Донецької області російські окупанти проводять примусову паспортизацію серед співробітників державних і комунальних підприємств.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

“На тимчасово окупованих територіях Донеччини росіяни почали проводити примусову паспортизацію серед працівників державних та комунальних підприємств. Працівникам повідомлено, що до 1 березня вони мають отримати російські паспорти”, – йдеться у повідомленні.

Окупанти погрожують звільненням всім, хто відмовиться отримувати російські документи. Водночас співробітників підприємств змушують писати заяви про відмову від українського громадянства.

“У РФ дозволено подвійне громадянство. А тому відмова від громадянства потрібна росіянам саме для пропагандистської цілі та щоб “підкріпити” свої “права” на регіон, змінивши його демографічний склад”, – зазначили у ЦНС.

Там також додають, що наразі росіяни активно проводять мобілізацію на тимчасово окупованих територіях, й саме наявність російського паспорта є підставою для відправки на фронт.

Раніше ZMINA повідомляла, що наприкінці грудня минулого року на тимчасово окупованій Луганщині росіяни розпочали примусову паспортизацію дітей. Батьків змушують оформляти їм російське громадянство, а в разі відмови погрожують скороченням на роботі та позбавленням соціальних виплат.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter