Росіяни помістили політв’язня Руслана Нагаєва в карцер на п’ять діб

Дата: 04 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Фігуранта алуштинської справи “Хізб ут-Тахрір” Руслана Нагаєва помістили в карцер слідчого ізолятора в Ростові-на-Дону.

Руслан Нагаєв

Про це активістам “Кримської солідарності” розповів адвокат Айдер Азаматов.

29 травня 2020 року відбувся розгляд апеляційної скарги на продовження запобіжного заходу фігурантам алуштинської групи “Хізб ут-Тахрір”. Під час консультації з адвокатами Руслан Нагаєв повідомив, що він перебуває в карцері. 

“Удень він укривався ковдрою в камері, тому що було дуже холодно і йому довелося в такий спосіб обігріватися. Ця подія стала підставою для скерування його в карцер. Я впевнений, що наші підзахисні сильні духом і такі тортури, а я це розцінюю як тортури, не будуть приводом для того, щоб вони зламалися. Вони продовжуватимуть мирну боротьбу за відстоювання своїх прав”, – прокоментував захисник.

Айдер Азаматов вважає, що практика умов утримання фігурантів у таких справах здебільшого ідентична. Обвинувачених у справі “Хізб ут-Тахрір” для тиску навмисне поміщають у спецблоки та карцери.

Раніше повідомлялося, що двоє засуджених у справі “Хізб ут-Тахрір” – Теймур Абдуллаєв і Еміль Джемаденов – понад два місяці перебувають у штрафних ізоляторах російських колоній. Адвокатам відмовилися назвати причини, через які їм посилили режим на такий довгий термін.

Після спроби анексії Криму Росія розпочала переслідування кримських татар та мусульман півострова, звинувачуючи їх в екстремізмі. Раніше ZMINA розповідала, чим займається організація “Хізб ут-Тахрір” та чому її заборонили в Росії. В українському правовому полі немає заборон щодо діяльності цієї організації, вона діє легально.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter