Росіяни планують продавати на відібраних у власників АЗС на Херсонщині пальне з Криму

Дата: 05 Червня 2022
A+ A- Підписатися

На території Херсонщини окупаційна російська влада планує розпочати продаж пального, завезеного з окупованого Криму, на автозаправних станціях, відібраних у власників. 

Про це повідомляють у СБУ. 

Спецслужбовці опублікували перехоплену розмову між “гауляйтером” Генічеська Геннадієм Сиваком і так званим радником “голови” Криму Рустемом Німетуллаєвим.

“Геш, якщо можна працювати через заправки кинуті, сьогодні ж ніхто туди бензин не возить? Ні! Ну, за законами спецоперації можна користуватися ними. Ми завозимо, зливаємо та продаємо. Якось так. Організувати роботу (треба. – Ред.). Організуй, а я бензин організую. А там якесь розпорядження (треба видати. – Ред.) “мерії” на час “спецоперації”, щоб жителі району мали пальне, ми зливаємо й продаємо”, – пропонує Німетуллаєв.

“З цими розпорядженнями немає проблем. Я їх сам даю, як ти розумієш. Проблема у тому, щоб бабло не вкрали. Як набрати обслуговий персонал? Щоб бабло з-під носа не увели… А то вони розпродадуть собі на кишеню… Лавандос як? Тобто мені потрібно організувати інкасацію, аудит, щоб вони нічого не перли”, – відповідає йому Сивак.

У СБУ, коментуючи чергове перехоплення, наголосили, що українські території окупантам потрібні, щоб грабувати Україну у промислових масштабах.

Нагадаємо, що на тимчасово захоплених територіях російські військові відбирають майно в людей та “націоналізують” підприємства.

До прикладу, захопили дві приватні бази відпочинку в селі Генічеська Гірка на Херсонщині, а в самому Херсоні – приватну типографію. Херсонським підприємцям, які відмовляються працювати за російськими правилами, погрожують.

У Маріуполі ж окупанти захоплені підприємства передають під управління росіянину Євгену Юрченку, який до цього розграбовував підприємства в ОРДЛО. Через порт Росія вже вивозить з міста рулонну сталь та металопрокат.

Порушення права власності, погрози щодо вилучення приватної власності й терор є порушенням статей 31, 33 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни та воєнним злочином. 

Фотографія обкладинки: AFP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter