Росіяни планували примусово видавати мешканцям Київщини паспорти СРСР. СБУ виявила схрон бланків у Макарові

Дата: 10 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У разі захоплення Київської області російські окупанти планували створити там окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки.

Про це заявила Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

“Усіх жителів хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР – принаймні на перший час до видачі документів РФ. Про це свідчать дані, які військова контррозвідка СБУ отримала на позиціях загарбників, а також підтверджує поведінка рашистів на тих частинах України, які наразі тимчасово знаходяться під їхньою окупацією”, – йдеться у повідомленні. 

Також працівники СБУ виявили російський схрон з бланками паспортів колишнього СРСР. Він був облаштований у покинутому будинку поблизу міста Макарів Бучанського району.

Показово, що ці бланки були саме українського зразка – від імені УРСР. Причому подібна серія не вироблялася в Україні з 1990 року. Тож усі виявлені бланки, ймовірно, були завезені з РФ на початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, що жителі тимчасово окупованих територій Херсонщини саботують плани росіян щодо паспортизації регіону. Там з перших днів окупації говорять про плани видавання російських документів тамтешнім мешканцям. Відомо, що деяких з викрадених людей у регіоні примушували підписувати заяву на отримання російського паспорта.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter