Росіяни під виглядом донорства збирають кров у мешканців окупованої Запорізької області

Дата: 02 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російська адміністрація почала під виглядом донорства збирати у мешканців кров, ймовірно, для власної армії. 

Відповідне повідомлення опублікували у телеграм-каналі окупаційної адміністрації Мелітополя.

Скриншот повідомлення у телеграм-каналі окупаційної російської адміністрації Мелітополя

Кров, за словами окупантів, збирають для породіль, пацієнтів з анеміями важкого ступеня, онкохворих та пацієнтів реанімації. Водночас місцеві журналісти з видання “РІА-Мелітополь” переконані, що кров піде пораненим російським солдатам.

Керівником збору називають Ігоря Маслова. Цей чоловік в окупації погодився очолити станцію переливання крові та раніше вже вимагав від мелітопольців ставати донорами. До цього року, судячи з відкритих даних, він працював у лікувально-діагностичному центрі Мелітополя. 

Так званий “День донора”, в рамках якого збирають кров, вже пройшов, за даними журналістів, у селі Розівка ​​Мелітопольського району.

“Колаборанти обдурили три десятки селян”, – кажуть вони. 

Фото: РІА-Мелітополь

Деяким донорам за кров пропонують грошову винагороду у 700 рублів.

Повідомлення про збір крові з’явились на тлі інших новин про великі втрати росіян на Запорізькому напрямку. До прикладу, у листопаді мелітопольці помітили в окупованому місті дві вантажівки, повністю заповнені тілами ліквідованих окупантів. 

Нагадаємо, що незадовго після початку повномасштабного російського вторгнення депутат Держдуми РФ Сергій Леонов запропонував, щоб українські військовополонені примусово ставали донорами крові для солдатів РФ. 

Практика примусового донорства була поширена в нацистських концтаборах. Так, в’язні Бухенвальду, які вижили, згадували, що у людей брали кров для солдатів вермахту, при цьому їх морили голодом і змушували працювати. Нацисти використовували як донорів і “піддослідних” для медичних експериментів військовополонених, а також дітей, захоплених на окупованих територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter