Мелітопольці помітили в окупованому місті дві вантажівки, заповнені тілами мобілізованих росіян

Дата: 18 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Мешканці тимчасово окупованого Мелітополя повідомили про пересування містом двох вантажівок з тілами ліквідованих росіян, мобілізованих владою їхньої країни на війну. Напередодні українські військові говорили про знищення ворожого штабу у регіоні. 

Свідчення містян опублікувало видання “РІА-Мелітополь”. 

Фото: РІА-Мелітополь

Вчора, 17 листопада у Генштабі ЗСУ звітували, що в районах Кінських Роздорів, Владівки та Благовіщенки на Запоріжжі знищили два склади боєприпасів, два “гради” та зенітний ракетний комплекс С-300. 

“Ворог втратив близько сотні осіб загиблими та пораненими”, – повідомляють у ЗСУ. 

За даними мелітопольських журналістів, росіяни облаштували полігон для навчання мобілізованих біля Молочного лиману. Мер міста Іван Федоров казав, що штаб знаходився на півночі Мелітополя, біля 24-го училища. 

Зранку 18 листопада мелітопольці помітили два КамАЗи, “під зав’язку завантажені трупами”. Рухались вони у бік окупованого Криму. 

Станом на 18 листопада, за даними Генштабу ЗСУ, в Україні ліквідували понад 83 тисячі російських військових. Після початку “часткової мобілізації” у Росії кількість щоденних втрат ворога зросла. 

Влада у Росії ретельно приховує від власних громадян кількість загиблих. Так, всього тричі від 24 лютого у російському міноборони говорили про втрати: 2 березня загиблих нібито було 498 осіб, 25 березня – 1351, а 21 вересня – 5937. 

Водночас журналісти BBC та “Медіазони” у Росії на основі відкритих даних про поховання загиблих лише військових змогли встановити факти смерті понад 8,7 тисячі осіб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter