Росіяни перешкоджають евакуації з Олешок людей без російських паспортів – волонтери

Дата: 06 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На окупованій території лівобережної частини Херсонської області росіяни зупиняють автівки, в яких евакуюють людей без російських паспортів.

Про це виданню ZMINA повідомили волонтери, які вивозять людей з населених пунктів, затоплених через підрив Каховської ГЕС.

Олешки, 6 червня. Фото з місцевого телеграм-каналу

“Ми зробили точки збору в Олешках, Каховці, Новій Каховці, а Гола Пристань уже не має шансів. З цих точок люди намагалися забрати перевізників та поїхати до Криму. Проте окупанти почали зупиняти легкові автомобілі з Олешок та перевіряти паспорти громадян РФ. Наразі вже немає можливості евакуювати багатьох людей”, – повідомили волонтери.

За їхніми словами, станом на зараз в Олешках вода підходить під дахи. Люди не евакуйовані, чекають на дахах. Виїзду немає, дороги вже підтоплені.

“Наразі чекаємо, підтримуємо зв’язок з людьми, щоб вони знали, що ми тут. Сподіваємося, за пару днів вода почне спадати”, – кажуть волонтери.

Нагадаємо, що українські посадовці кажуть про “найбільшу техногенну катастрофу в Європі за десятиліття” внаслідок підриву російськими військовими Каховської гідроелектростанції, а західні партнери України висловлюють обурення, називаючи підрив воєнним злочином. 

ZMINA зібрала контакти волонтерів та організацій, що евакуюють населення і тварин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter