Росіяни обстрілюють прифронтові та деокуповані села Херсонщини, а в обласному центрі мародерять та викрадають людей

Дата: 25 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На Херсонщині російські окупанти з мінометів та артилерії обстрілюють прифронтові та деокуповані населені пункти Бериславського району. Є потерпілі серед мирного населення. А в самому Херсоні військові РФ займаються мародерством та викрадають людей. 

Про це повідомили в Херсонській міській раді.

Фото: Сергій Мальгавко

“Ворог обстріляв з мінометів та артилерії прифронтові та нещодавно звільнені населені пункти Бериславського району. На жаль, є жертви серед мирного населення. Снарядами знищено оселі, уламками посічені стіни, дахи, побиті вікна, пошкоджено лінії електропередач. Вирви від розривів снарядів – посеред доріг та біля будинків місцевих мешканців”, – йдеться в повідомленні.

На місцях обстрілів працюють поліцейські, обстежують територію та збирають речові докази. За минулу добу поліція відкрила 12 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії РФ у Херсонській області.

Також зазначається, що з Херсона надходять повідомлення про зникнення людей. Вони не виходять на зв’язок з рідними, а через деякий час із їхніх телефонів родичам надходять повідомлення підозрілого змісту.

Триває фіксація фактів мародерства російськими військовими на деокупованих територіях. У місцевого населення окупанти відбирали мопеди та автомобілі з причепами. З магазинів викрадали термінали та гроші, з будинків вивозили все майно: від посуду та килимів до побутової техніки й меблів. Що не вдавалося забрати, російська армія трощила та знищувала.

За всіма фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (“Порушення законів та звичаїв війни”) Кримінального кодексу України.

Раніше оперативне командування “Південь” повідомляло, що ЗСУ вже звільнили на Херсонщині понад 90 населених пунктів. У них мешкають більш ніж 12 тисяч осіб. 

Нагадаємо, що російські окупанти, які захопили телеканал “Суспільне Херсон” і на його базі відкрили пропагандистський телеканал “Таврія”, тікають з Херсона на лівобережну частину Херсонщини. Викрадений автомобіль з майном “Суспільного” переправляли через Дніпро.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter