Росіяни обстрілюють цивільні авто, які наближаються до понтонних переправ – Міноборони

Дата: 08 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти обстрілюють цивільні авто, які наближаються до облаштованих ними понтонних переправ на Херсонщині. 

Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Фото: Фокус

За її словами, цього тижня на території Херсонщини військові РФ ввели суворі обмеження на переміщення місцевих жителів між населеними пунктами, що ускладнює для багатьох людей отримання продовольства, ліків та медичної допомоги.

“Порушення вимог окупантів суворо карається. Зокрема, російські військовослужбовці обстрілюють без попередження цивільні авто, які наближають до понтонних переправ”, зазначила Маляр.

Крім того, вона додала, що на окупованих територіях росіяни вимагають донесення до школярів пропагандистських матеріалів, які викривляють історичні події та поширюють наративи про “спільне майбутнє” РФ та України.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованій території Херсонської області російські військові останніми тижнями посилили масштаб фільтраційних заходів, а кількість викрадених цивільних збільшилася в рази.

Для утримання заручників окупанти використовують будівлі СІЗО, у деяких населених пунктах, наприклад, у Новій Каховці, для цих цілей облаштовують гаражі та підвали, а нещодавно стало відомо, що людей тримають ще й на території дитячого приймальника-розподільника в Херсоні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter