Росіяни обстріляли вранці п’ять залізничних станцій, є загиблі, 19 потягів були затримані

Дата: 25 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Сьогодні вранці під обстріл російськими ракетами потрапили п’ять залізничних станцій у Центрі та на Заході України. Унаслідок обстрілів Жмеринки та Козятина у Вінницький області п’ятеро людей загинуло, ще 18 – отримали поранення. Всього 19 потягів були затримані через пошкодження тяглових підстанцій.

Про це повідомляє голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишин.

Пожежа на станції Красне. Фото: телеграм-канал Максима Козицького

Станом на 9.30 ранку в Укрзалізниці повідомили, що у зв’язку з пошкодженням тягових підстанцій відсутня напруга в контактній мережі на дільницях Шепетівка – Козятин, Жмеринка – Козятин, Козятин – Фастів. І потяги, що прямують вказаними дільницями, затримуються. Деталі затримування потягів опубліковано в телеграм-каналі Укрзалізниці.

Про ракетні удари по залізниці також повідомили голови місцевих адміністрацій.

Так, голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль заявив, що ворог завдав два ракетні удари по залізничній інфраструктурі області. Жертв немає, збитки встановлюються.

Голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов повідомив, що внаслідок російських обстрілів Жмеринки та Козятина у Вінницький області загинуло 5 мирних мешканців, ще 18 – отримали поранення різної тяжкості.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький зазначив, що внаслідок російських ракетних ударів по Львівщині стався вибух на тяговій підстанції залізничної станції Красне, там сталася пожежа, яку станом на 10.30 ще гасили рятувальники. Інформації щодо потерпілих станом на цю годину не було.

“Одну ракету на території Львівщини знищили підрозділи зенітних ракетних військ Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України. Ракети летіли на Захід України з південно-східного напрямку, російські окупанти випускали їх з літаків стратегічної авіації, ймовірно Ту-95″, – додав Козицький.

Станом на 12-ту годину рух усіх затриманих потягів було відновлено, повідомляє голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишин.

За його словами, були затримані 18 потягів дальнього слідування та один “Інтерсіті+”.

“Деякі поїзди вже прибули до станцій призначення, деякі ще в дорозі. Затримка в середньому складе від однієї до трьох годин. Є поїзд по якому затримка складе 4:20 год”, – написав Камишин.

Нагадаємо, що 8 квітня російська армія вдарила по вокзалу в Краматорську з установки “Точка-У” двома ракетами. Тисячі людей очікували на евакуаційні потяги. Загальна кількість жертв сягнула 52 людей, поранення отримали 109 громадян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter