Росіяни обстріляли ТЕС у прифронтовому районі: поранень зазнали п’ятеро енергетиків

Дата: 24 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
Увечері 23 грудня російські військові обстріляли теплову електростанцію ДТЕК у прифронтовому районі, ймовірно, у Кураховому. Через обстріл постраждали 5 працівників-енергетиків, один з них у тяжкому стані.
 
Про це повідомили в компанії ДТЕК.
 
Наслідки обстрілу ТЕС. Архівне фото. Джерело: ДТЕК

“Сьогодні після інтенсивних обстрілів було поранено п’ятьох енергетиків, які працюють на ТЕС ДТЕК в прифронтовому регіоні. Нашим колегам було оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікарні. Тримаємо зв’язок з ними і їхніми рідними. Надаємо всю необхідну допомогу”, йдеться у повідомленні.

Також унаслідок обстрілу зазнало пошкоджень обладнання підприємства. У ДТЕК зазначили, що після припинення обстрілу, там почнуть ліквідовувати наслідки атаки.

У компанії нагадали, що вчорашній обстріл теплоелектростанції уже десятий за два місяці. Минулого разу війська РФ ударили по ТЕС у прифронтовій зоні 20 грудня. Тоді обійшлося без постраждалих.

Як повідомив начальник Курахівської МВА Роман Падун у коментарі “Суспільному”, ТЕС, яку обстріляли росіяни, розташована у місті Курахове.

“23 грудня відбулось декілька обстрілів громади, з 14-ї до 16 години. В зону ураження потрапив об’єкт критичної інфраструктури у промисловій зоні та місто Курахове. Поранені працівники критичної інфраструктури доправлені до місцевої лікарні, один – в тяжкому стані”, розповів він.

Крім того, посадовець уточнив, що через обстріл пошкоджений п’ятиповерховий багатоквартирний будинок. Ще один приліт був біля міської лікарні.

Начальник МВА також розповів, що російські військові, ймовірно, обстрілювали громаду з артилерії, РСЗВ “Ураган” фугасними зарядами.

Нагадаємо, після обіду 22 грудня, російська армія вчергове завдала удару по населених пунктах Донецької області. Унаслідок авіаударів та артобстрілів в області загинув літній чоловік та п’ятеро цивільних зазнали поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter