Росіяни на Харківщині замінували газопровід

Дата: 06 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На деокупованій території Харківської області піротехніки продовжують проводити розмінування, зокрема, обстежують газопровід у районі Балаклійської громади. 

Про це розповіли в АТ “Харківгаз”. 

Виявлені на газопроводі російські міни. Фото: Харківгаз

Харківщина є одним з регіонів, де значна частина території потребує розмінування. Щодня піротехніки знешкоджують тут сотні вибухонебезпечних предметів, а лише за добу 5 жовтня вдалось ліквідувати понад тисячу таких. 

У “Харківгазі” розповіли, що росіяни замінували кожен метр газопроводів в Балаклійській ОТГ. Після обстеження трас газопроводів високого тиску у Чкаловському змогли виявити місця розриву труб.

“Для обстеження перших 100 метрів газогону довелось знешкодити 104 міни. Окупанти перебили газопровід високого тиску та замінували його для неможливості проведення ремонту. Рашисти планували залишити людей без газу”, – кажуть у підприємстві. 

Фото: Харківгаз

Наразі газовики проводять ремонт пошкодженої ділянки. 

Нагадаємо, що частина населених пунктів зустріне зиму на Харківщині без світла й тепла, а тому з регіону оголосили добровільну евакуацію. Лише в Житомирській області готові прийняти до 10 тисяч переселенців з Харківщини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter