Західні регіони готові прийняти до 10 тисяч переселенців з Харківщини

Дата: 30 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Для переселенців з деокупованих територій Харківської області визначили місця для проживання взимку у західних регіонах України, зокрема в Житомирській області. Там готові прийняти до 10 тисяч людей з регіону. 

Про це повідомили у Харківській ОВА. 

Фото: Суспільне Харків

Добровільну евакуацію з Харківщини влада оголосила наприкінці вересня. Річ у тому, що роботи з відновлення електропостачання, зв’язку та критичної інфраструктури у регіоні тільки почали, а тому частина населених пунктів зустріне зиму без світла й тепла.

Нині, як розповідає голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, з Харківщини вдалось евакуювати 11 тисяч людей. Найбільше людей виїжджає з Ізюма, Куп’янська, Шевченкового та Вовчанська.

“Люди переважно покидають рідні місця або через постійні ворожі обстріли, або через те, що їхнє житло зруйноване й непридатне для життя в осінньо-зимовий період. Їм пропонують тимчасове житло в Харкові чи інших населених пунктах”, – розповідають у ХОВА. 

Відомо, що в Харкові у компактних місцях проживання зимуватимуть понад тисяча людей. Ще близько 500 осіб розселили на кілька діб, далі вони мають намір прямувати до родичів. Тимчасове житло для переселенців з деокупованих громад надають безоплатно до кінця холодного сезону.

Добровільну евакуацію проводять й з інших регіонів. Так, за серпень, за даними віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, лише з Донецького регіону вдалося евакуювати майже 13 тисяч громадян, із яких – понад 2 тисячі дітей.

Загалом же із Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької та Харківської областей за місяць вдалось евакуювати понад 60 тисяч людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter