Росіяни можуть влаштувати провокацію з “Градами” в російській Поповці – Дмитро Кулеба

Дата: 03 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові можуть влаштувати провокацію з “Градами” у селі Поповка на території РФ: обстріляти населений пункт і звинуватити українських військових.

Про це повідомив очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба у своєму твіттері.

“Тривожні повідомлення: росіяни могли спрямувати системи залпового вогню в прикордонному селі Поповка на свою територію. Знаючи варварський характер дій Росії, ми боїмося, що може бути підготовлена операція під фальшивим прапором, щоб звинуватити Україну”, – написав він.

Джерело: твіттер Дмитра Кулеби

Під час прямого включення на телеканалі СТБ Кулеба наголосив на тому, що до таких кроків РФ може вдатися, оскільки вщент програє інформаційну війну.  

Також про можливу провокацію повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки на своїй сторінці у фейсбуку. 

“У російському селі Поповка, яке межує з Краснопільським районом Сумської області, російські “Гради” розгорнули у бік РФ у ході руху ВІД українського кордону. У СБУ припускають, що окупанти готуються влаштувати провокацію та обстріл своєї території  з метою звинувачення України в атаці цивільного населення РФ”, – йдеться в повідомленні.

Джерело: фейсбук-сторінка Центру страткоммунікацій та інформбезпеки

СБУ просить максимально поширити це повідомлення, щоб зірвати провокацію, уточнили в Центрі інформбезпеки.

Нагадаємо, Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Фото обкладинки – з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter