Росіяни масово викрадають худобу в кримчан – Крим SOS

Дата: 01 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

В тимчасово окупованому Криму окупанти у великих розмірах вилучають худобу в місцевих жителів.

Про це інформує правозахисна організація Крим SOS.

Крим SOS отримав підтвердження інформації про вилучення худоби, яка належить селянам у Криму. Це відбувається в багатьох районах півострова.

За словами аналітика Євгена Ярошенка, окупаційні інспекції приїжджають до домогосподарств, змушують робити аналізи худобі, після яких оголошують, що вона нібито заражена. Потім поголів’я забирають у селян.

“Водночас окупанти не просто забирають худобу у кримських селян, а й змушують їх заплатити за аналізи та вивезення поголів’я“, – розповів правозахисник.

Правозахисна організація наголошує, що такі дії країни-окупанта порушують статтю 46 Положення про закони і звичаї війни на суходолі (додаток до IV Гаазької конвенції про закони і звичаї війни на суходолі 1907 р.) та статтю 53 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 р., які захищають право власності на окупованій території.

Знищення або захоплення майна ворога, крім випадків, коли таке знищення або захоплення настійно вимагаються воєнною необхідністю, є воєнним злочином відповідно до ст. 8 (2)(b)(xiii) Римського статуту Міжнародного кримінального суду 1998 р.

Раніше ZMINA розповідала про інші порушення майнових прав в тимчасово окупованому Криму. 

Правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. Для цього вони закликають країни підтримати Україну своєчасним постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter