Росіяни грабують Запорізький залізорудний комбінат

Дата: 07 Березня 2023
A+ A- Підписатися

З тимчасово окупованої російськими військовими території Запорізької області вивозять руду, зокрема із Запорізького залізорудного комбінату. 

Про це розповіли в Центрі національного спротиву. 

Фото: gorozhanin.com.ua

Запорізький залізорудний комбінат – одне з найбільших підприємств у гірничо-металургійній галузі України.

“Це унікальне підприємство, і руда на 68% містить залізо – вона фактично не потребує збагачення”, – розповідав про нього ексочільник області Олександр Старух

Після того як росіяни захопили комбінат і зупинили його роботу, вже з’являлися новини про ризик зараження поверхневих вод залізом. Працівникам комбінату обіцяли виплачувати більш ніж половину зарплати та схиляли підписати новий контракт за російським законодавством, втім люди відмовились. 

У Центрі національного спротиву зазначають, що історія з комбінатом є прикладом типової поведінки імперії, яка використовує захоплені землі задля викачування ресурсів.

“Руду тепер вивозять руду через порт у Маріуполі. Продажем руди займаються дотичні до ФСБ структури, під патронатом яких відбувається розграбування українських надр”, – кажуть посадовці. 

Нагадаємо, що розграбування – один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні. 

Лише українського зерна росіяни викрали на мільярд доларів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter