Росіяни близько чотирьох місяців утримують у неволі трьох мешканців Горностаївки

Дата: 14 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Трьох мешканців села Горностаївка Херсонської області Дениса Шума (23 роки) та двох братів-близнюків – Івана й Антона Штепів (22 роки) окупанти свавільно затримали в листопаді 2023 року і досі утримують у неволі, не називаючи причин їхнього незаконного утримування.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань (ЦЖР).

Фото із соцмереж: Денис Шум

За інформацією джерел Центру журналістських розслідувань, неофіційно братів-близнюків звинувачують у наведенні ЗСУ на російські позиції і погрожують, що їх за це судитимуть.

У виданні додали, що росіяни також підозрюють Дениса Шума в нібито співпраці із ЗСУ.

Як повідомляє російський телеграм-канал “Astra”, Шума та братів Штепів затримали окупаційні правоохоронці, яким допомагали особи в цивільному. 

Як стверджує ЦЖР, загарбники продовжують свавільно затримувати цивільних на окупованих територіях. Здебільшого українців, яких ув’язнюють на декілька днів, утримують у підвалах, після чого їх відпускають.

Нагадаємо, 20 листопада 2023 року в селищі Горностаївка на Херсонщині росіяни незаконно затримали 28-річного колишнього учасника АТО Руслана Руснака. Чоловіка доставили до “місцевого відділення поліції”. Окупанти звинуватили його в переданні ЗСУ інформації про розташування цього ж відділення, яке тиждень тому обстріляли.

Наступного дня в російських телеграм-каналах з’явилась інформація про те, що після багатогодинного допиту у відділку чоловік помер.

Протягом тижня військові РФ допитували близьких та знайомих Руслана, проводили перевірки. Рідні зазначили, що окупанти намагалися знайти докази причетності чоловіка до коригування та співпраці з армією України. 28 листопада окупаційна влада повідомила рідним, що Руслан помер.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter