Росіяни блокують доступ до сервісів Google на тимчасово окупованих територіях – Нацспротив

Дата: 09 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

За даними національного спротиву, на тимчасово окупованих територіях росіяни блокують доступ до сервісів Google.

Про це Центр національного спротиву повідомив на своїй сторінці.

Мешканці низки населених пунктів Півдня не мають доступу до YouTube, пошуковику Google, пошти Gmail та інших сервісів Alphabet.

“Таким чином ворог не лише посилює контроль за інформаційним полем, а й спонукає перейти на “російські аналоги”, – мовиться у повідомленні.

У спротиві додають, що компанія Яндекс передає інформацію окупантам і допомагає відслідковувати рух українців на тимчасово окупованих територіях.

Раніше правозахисна організація “Крим SOS” закликала кримчан дбати про свою безпеку в умовах посиленого тиску на жителів тимчасово окупованого Криму за проукраїнську позицію.

Крім того, Представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева нагадала, що на вулицях кримських населених пунктів активно діють різноманітні патрулі, які зупиняють людей, перевіряють документи, вміст телефону та дивляться, чи немає, наприклад, VPN. 

“Якщо VPN встановлений в смартфоні, це для них маркер, що людина може щось приховувати, й, відповідно, бути нелояльною”, – пояснила Таміла Ташева.

Також вкрай активними є перевірки машин та людей на незаконній споруді, яку росіяни називають “кримський міст”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter