Росіяни вчергове атакували енергетичну інфраструктуру: пошкоджені об’єкти на Сумщині і Чернігівщині, також є постраждалі рятувальники

Дата: 19 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У ніч на 19 жовтня війська РФ вчергове атакували енергетичні об’єкти в Україні. Є пошкодження енергетичної інфраструктури у Сумській та Чернігівській областях. Також у Шосткинській громаді на Сумщині внаслідок обстрілу армії РФ поранено семеро мирних жителів, серед них п’ятеро рятувальників.

Про це поінформувала пресслужба Сумська ОВА.

“В ніч з 18 на 19 жовтня, росіяни завдали авіаційного удару по Шосткинській громаді, застосувавши КАБи та “Шахеди”. Засобами ППО три “Шахеди” було знищено. Внаслідок ворожої атаки, попередньо, поранення отримали семеро людей“, – розповіли в ОВА.

Зазначається, що внаслідок обстрілу пошкоджено об’єкти енергетики та інфраструктури. На території області ввели аварійні відключення світла – знеструмлені Шосткинський, Конотопський і частина Сумського району.

Згодом у ДСНС Сумської області повідомили, що вночі 19 жовтня російська авіація завдала удару по пожежно-рятувальному підрозділу в місті Шостка. Унаслідок удару частково зруйнована будівля.

“На момент атаки особовий склад перебував в укритті. 5 рятувальників отримали поранення, їх госпіталізували. Пошкоджено будівлі та 6 одиниць техніки ДСНС”, – йдеться у повідомленні.

Наслідки російського удару по пожежно-рятувальному підрозділу в місті Шостка
 

На місцях прильотів працюють профільні служби, повідомляють в Сумській ОВА. Розгорнули штаб ліквідації наслідків атаки ворога. Електропостачання вже частково відновили, роботи тривають.

Також за даними місцевої ОВА росіяни атакували обʼєкти енергетичної системи Чернігівщини – є влучання, там спалахнула пожежа. Вогонь уже локалізували. Про постраждалих не повідомляють, загрози електропостачанню немає.

Нагадаємо у ніч на 17 жовтня внаслідок обстрілу російськими військовими у ніч на 17 жовтня у Києві пошкоджений житловий будинок, а на Миколаївщині – об’єкт енергетичної інфраструктури. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter