Росіяни атакували Балаклію на Харківщині: є постраждалі (оновлено)

Дата: 01 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Зранку 1 червня армія РФ завдала ракетного удару по місту Балаклія на Харківщині. Унаслідок атаки постраждали 13 людей, серед яких 8 дітей.

Про це повідомили голова ОВА Олег Синєгубов та пресслужба Харківської обласної прокуратури. 

Наслідки російського обстрілу в Балаклії

У День захисту дітей окупанти вчинили черговий акт тероризму! Близько 5:00 год ранку окупанти вдарили по Балаклії Ізюмського району“, – написав очільник Харківської ОВА.

Як повідомляють у ДСНС, внаслідок удару сталася пожежа у 2 житлових будинках на площі 200 квадратних метрів.

За  даними Синєгубова, на момент ракетного удару у двох будинках знаходились 12 людей: 4 дорослих (з них – одна вагітна жінка) та 8 дітей віком від 2 до 17 років. У всіх поранених – стан середньої важкості, в одної дитини – гостра реакція на стрес. Постраждалих ушпиталили.

До ліквідації наслідків ворожого удару залучили 2 одиниці техніки та 11 рятувальників.

Спершу Синєгубов заявив, що одна з постраждалих жінок була вагітною, але начальник міської військової адміністрації Балаклії Віталій Карабанов у коментарі “Суспільному” розповів, що ця інформація не підтвердилася.

Згодом у Харківській обласній прокуратурі уточнили, що постраждалих 13, а не 12, як повідомляли раніше.

“1 червня близько 5:00 ЗС РФ завдали ракетний удар по території приватного житлового сектора у м. Балаклія Ізюмського району. Всього постраждали 13 людей. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що серед постраждалих – двоє дівчаток віком 4 і 9 років та шестеро хлопчиків. Найменшому постраждалому 2 роки і 9 місяців, найстаршому – 17.

Також постраждали дві 35-річні жінки та 54-річна жінка і двоє чоловіків віком 32 та 38 років.

Всім постраждалим надають медичну допомогу. Поранених у тяжкому стані немає.

Попередньо, ворог вдарив по місту ракетою “Іскандер-К”.

Нагадаємо, кількість загиблих після обстрілу житлового будинку в Новобаварському районі Харкова вночі 31 травня зросла до семи людей. Пошуково-рятувальні роботи ще тривають.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter