Росіяни 7 лютого завдали ракетного удару по Україні: є потерпілі та загиблі в Києві та Миколаєві (оновлено)

Дата: 07 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок чергового масованого ракетного обстрілу російських військових вранці 7 лютого постраждали та загинули цивільні в Києві та Миколаєві. Станом на 11:40 відомо про чотирьох загиблих та майже два десятки потерпілих у Києві, де досі розбирають завали багатоповерхівки. 

ZMINA розповідає, що відомо. 

Літак Ту-95. Фото: Informnapalm

Повітряну тривогу оголосили по всій країні через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Росія для атаки застосувала крилаті ракети Х-101 / Х-555 / Х-55. 

У Києві уламками одної з ракет пошкодили дві високовольтних лінії, тож частина споживачів на лівому березі наразі без електроенергії. В Голосіївському районі сталося загоряння в багатоповерхівці.

Ракетний удар по Києву став третім від початку року. 

Рятувальники розбирають завали у Києві

У Миколаєві пошкодило житлові будинки, водопровідні та газові мережі. Щодо загиблих, то в місті відомо про одного чоловіка, який помер у реанімації після важких мінно-вибухових травм. Кількість постраждалих унаслідок атаки миколаївські посадовці не зазначають. 

Окрім Києва та Миколаєва 7 лютого вибухи чули також на Харківщині, Черкащині та Львівщині. Нині про потерпілих звідти не повідомляють. 

Нагадаємо, що загалом унаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україні загинули вже понад 10 тисяч цивільних. Щоранку о 9-й годині в Україні оголошують хвилину мовчання в пам’ять про всіх загиблих. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter