Росія завдала понад 25 ракетних ударів по нафтобазах на території України

Дата: 15 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Станом на 15 червня 2023 року на території України зафіксували понад 25 ракетних обстрілів нафтобаз, завданих російськими військовими. 

Про це розповіли в уряді. 

Наслідки торішнього російського бомбардування в Одесі. Фото: Petros Giannakouris/Associated Press

Російські удари по об’єктах підвищеної небезпеки призводять до забруднення як атмосферного повітря, так і ґрунтів та підземних вод.

Ще торік у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів ділились обрахунками щодо шкоди від спалення, наприклад, дизельного пального. Так, внаслідок спалення 100 тонн такого пального розмір завданої шкоди може становити понад 3,6 мільйона гривень.

З понад 25 ракетних ударів, що зафіксували за час повномасштабного російського вторгнення, щонайменше два трапилось минулого тижня у Харківській області. 

Для розслідування ударів слідчі хочуть залучити французьких експертів. 

“Ми повинні довести усьому світу довготривалі, широкомасштабні та серйозні наслідки збройної агресії Росії для довкілля. Потрапляння важких металів в підземні води завдає шкоди цілому регіону і впливає на здоров’я людей”, – наголосила заступниця генерального прокурора Вікторія Літвінова.

Нагадаємо, що через російську агресію українська екологія зазнала збитків на кілька трильйонів гривень. 

Кореспондентка ZMINA з’ясовувала в Гаазі, як можна домогтися відповідальності за підрив, наприклад, Каховської ГЕС у міжнародних судах.

Фотографія обкладинки: AP Photo/Francisco Seco

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter