Росія затримувала ветеранку кримськотатарського національного руху

Дата: 08 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

На адмінкордоні з Кримом окупаційна влада затримала 82-річну Айше Сеітмуратову, ветеранку кримськотатарського національного руху.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Щойно стало відомо, що на контрольному пункті Чаплинка адміністративного кордону між материковою частиною України і Кримським півостровом російські окупанти затримали легендарну 82-річну Айше Сеітмуратову, кримську татарку, радянську дисидентку, журналістку, історика, ветеранку кримськотатарського національного руху”, – повідомив він.

За його словами, Сеітмуратова має громадянство США, яке вона отримала після вигнання її з СРСР у 1978 році. Жінка постійно проживає в Криму. Вона відмовилася залишати півострів після його окупації.

“У Меджлісі кримськотатарського народу вживають заходів для встановлення зв’язку з Айше Абла і надання їй допомоги”, – додав політик.

Згодом, за повідомленням активістів ініціативи “Кримська солідарність”, її відпустили.

Айше-апте Сейтмуратова у себя на квартире в Симферополе!!!Аллагъа чокъ шукюр!Чокъ-чокъ сагъ олунъыз, джемаат! Спасибо…

Опубліковано Ediye Muslimova Пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

Нагадаємо, 8 листопада Міжнародний суд ООН визнав прийнятною скаргу у справі України проти РФ про порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter