Росія запускає ракети з винищувачів у Джанкої в напрямку українських міст

Дата: 06 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Жителі тимчасово окупованого Криму щодня фіксують активність російських винищувачів, які, ймовірно, стріляють ракетами по містах України.

Про це повідомляє Представництво президента України в Автономній Республіці Крим у своєму огляді. 

Діти дивляться на вирву після російського ракетного обстрілу. Село Солонка, Львівська область, 16 листопада 2022 року

За даними відомства, під час масованого обстрілу російською армією України 5 грудня зафіксовано багато пусків ракет з російських винищувачів над окупованим Джанкоєм.

У відомстві також інформують, що кримчани щодня повідомляють про запуски російських ракет з акваторії Чорного моря, “всі ці снаряди відлітають у бік українських міст”.

“За інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти зробили Джанкой та прилеглі райони найбільшою військовою базою окупованого Криму: у польовому парку техніки Джанкойського району близько 750 одиниць озброєння та військової техніки”, – мовиться в повідомленні.

За даними відомства, окупанти на півострові почали активну експлуатацію місцевих підприємств у військових та оборонних цілях: у селищі Шкільне Сімферопольського району завод почав виробляти протитанкові загородження, хоча до цього основним видом діяльності підприємства було виготовлення тротуарної плитки та бордюрів.

Як відомо, удень 5 грудня війська РФ розпочали чергову масовану атаку по Україні.

Напередодні Кримськотатарський ресурсний центр закликав кримчан надсилати йому фотодокази автомобілів із символом Z.

Фото із зафіксованим злочином просять надсилати в Signal та Telegram за номером телефону +38 067 343 74 54.

КРЦ гарантує анонімність у разі передання цих даних. 

Як відомо, окупаційна влада Севастополя запустила чат-бот для доносів на тих, хто підтримує українську владу. Також стало відомо, що під час в’їзду до Севастополя російські поліцейські почали зупиняти й перевіряти всі автомобілі з українськими номерами.

Нагадаємо, українська влада анонсувала плани з деокупації Кримського півострова. Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, як діяти цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.

Представництво президента неодноразово висловлювало подяку співгромадянам у Криму за оперативні повідомлення про ситуацію на Кримському півострові, зокрема щодо соціально-економічної ситуації, пересування військ РФ, руху спротиву окупації тощо. Детальну інформацію просять повідомляти на електронну адресу відділу інформаційного забезпечення представництва: press.mpuinarcrimea@gmail.com.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter