Росія заблокувала сайт про полонених та вбитих в Україні російських окупантів

Дата: 28 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Російський регулятор Роскомнагляд вніс до Реєстру заборонених сайтів платформу “Шукай своїх” (200rf.com) з інформацією про полонених та вбитих російських військових, яку приховує влада РФ. 

Про це повідомляє російське видання “Ехо Москви”. 

Рішення ухвалили на підставі звернення Генпрокуратури РФ.

Сайт 200rf.com українське МВС створило 27 лютого. На платформі збирають фото та документи загиблих і полонених окупантів, щоб їхні родичі могли їх знайти. Нині цю інформацію публікують також у телеграм-каналі “Ищи своих”

Влада Росії приховує інформацію про вбитих та полонених російських солдатів в Україні. За даними Міністерства оборони України, нині 5300 російських військових знешкодили, ще сотні потрапили в полон. 

Офіційно влада Росії вперше визнала втрати у війні з Україною лише 27 лютого, однак точної кількості вбитих не назвала. Також посадовець з Дагестану підтвердив смерть одного військового РФ. 

Нагадаємо, що 24 лютого російський президент Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну. За чотири дні, за даними українського МОЗ, через обстріли окупантів загинули щонайменше 16 дітей.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter