Росія використовує задля пропаганди лікування дітей, травми яким сама ж і заподіяла — Представництво президента в АРК

Дата: 22 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Загалом Представництву президента України в Автономній Республіці Крим вдалося знайти інформацію про трьох дітей, яких вивезли з Мелітопольського району до окупованого Криму задля так званого лікування.

Про це повідомляє відомство на своїй фейсбук-сторінці

Підконтрольні окупаційним адміністраціям волонтерські організації також звітують про незаконне вивезення важкохворих українських дітей.

“Важкохворі діти дійсно потребують лікування, але штучно створені окупантами гуманітарні кризи та блокування виїзду з окремих районів Херсонської, Запорізької та Донецької областей не дають змоги отримати їм необхідне обстеження та лікування. Тим самим окупанти порушують права дітей, а їх вивезення використовують для знімання власних пропагандистських історій”, — наголошують у представництві.

Читайте також: Які воєнні злочини вчиняє Росія проти дітей України та як їх кваліфікує міжнародне право

Як відомо, у Бучі Київської області подружжя Моньків, яке повернулось додому після звільнення міста, виявило у фортепіано своєї 10-річної доньки підствольну гранату. 

З 24 лютого до 18 травня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 8 089 випадків загибелі або поранення цивільних в контексті збройного нападу Росії на Україну. З цієї кількості 3 811 загиблих, з них 255 дітей. Також зафіксовано 4 278 поранених, з них 382 дитини, в основному внаслідок обстрілів і авіаударів. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні зареєстрували 1 112 звернень про зникнення безвісти дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter