Росія вербує “охочих воювати” в колоніях Тульської області – Генштаб ЗСУ

Дата: 14 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Керівництво російської армії займається пошуком потенційних військових у колоніях Тульської області, щоб відправити їх на війну проти України.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Фото: СтопКор

“Російська армія щодня зазнає суттєвих втрат у живій силі та намагається їх компенсувати в різний спосіб. Військове керівництво продовжує пошук бажаючих воювати серед ув’язнених, зокрема в колоніях Тульської області”, – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, вербувальники обіцяють засудженим зняття судимості в обмін на службу терміном три місяці, для рецидивістів або засуджених за особливо тяжкі злочини термін служби становитиме шість місяців.

Проте жодних контрактів з охочими не підписують. 

“Також триває набір так званих “резервістів” до складу 3-го армійського корпусу. Серед уже набраного особового складу велика кількість людей, що мають наркотичну та алкогольну залежність”, – повідомляють у штабі.

Крім того, про проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом свідчить факт проведення примусової мобілізації в місті Горлівка. Там місцеві “військкомати” отримали завдання разом з “міліцією” до 19 вересня набрати 6 тисяч осіб.

Нагадаємо, що російських вʼязнів почали звільняти для участі в бойових діях в Україні ще на початку березня. Тоді для поповнення лав окупаційних військ росіяни проводили вербувальну роботу серед ув’язнених у виправних колоніях Ростовської області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter