У “Л/ДНР” триває примусова мобілізація: “мобілізованим” дають застаріле екіпірування та мінімум техники

Дата: 20 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей тримає примусова мобілізація місцевих жителів, які є непідготованими до бойових дій: їм дають застаріле екіпірування та мінімум техніки.

Про це 20 березня повідомили на сторінці Генштабу ЗСУ.

Фото з відкритих джерел

“Керівництвом навчальних закладів (технікумів, інститутів) здійснено виклики студентів віком від 18 років для так званої реєстрації. На сьогодні переважна більшість особового складу 1-го АК — це мобілізоване населення тимчасово окупованих територій. Морально-психологічний стан особового складу вкрай низький, більшість мобілізованих не має досвіду та бажання брати участь у бойових діях”, — йдеться в повідомленні.

Також у Генштабі розповіли, що екіпірування “мобілізованих” окупантами застаріле. У підрозділах, основу яких складають такі призвані, ширяться панічні настрої через великий некомплект живої сили, озброєння та техніки.

Нагадаємо, що, за даними Головного управління розвідки України, російські окупанти не виплачують компенсацій за вбитих мобілізованих з так званих “ЛНР” і “ДНР” та спалюють тіла росіян.

Регіональний центр прав людини написав план дій для кримчан на випадок, якщо окупаційна влада призиває їх на російсько-українську війну.

За поданими матеріалами, призов на “строкову військову службу” чи військові збори, мобілізація населення Криму для ведення бойових дій проти України є воєнним злочином.

Чи відповідатимуть перед Україною примусово мобілізовані Росією на окупованих територіях, ZMINA пояснювала тут.

Що робити в разі примусової мобілізації РФ на війну, читайте також у матеріалі 

Я в Крыму или на оккупированных территориях Донбасса, и меня призывают на войну: что делать?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter