Росія посилила інформаційні атаки проти України – Олексій Данілов

Дата: 23 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Росія посилила інтенсивність інформаційних атак на Україну, що може бути першою ознакою того, що російська армія готується до наступу.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у колонці для “Української правди”.

Олексій Данілов. Джерело: УНІАН

Ворожі пропагандисти поширюють фейки та вдаються до маніпуляцій в інфопросторі, щоб залякати українців і змусити їх зневіритися в Збройних силах України, підкреслив він.

“Перед тим як починають стріляти танки, в хід йдуть отруйні інформаційні гази, які складаються з брехні, маніпуляцій, фейків і дезінформації, активізації агентів інформаційного фронту”, – сказав Данілов.

За словами секретаря РНБО, якщо українцям починають розповідати про “незліченну кількість супернавчених та до зубів озброєних мобілізованих, надсучасну російську військову техніку”, про ракети, які знесуть центри ухвалення рішень, новітні розробки російської армії, а також про те, що в української армії немає жодних шансів перемогти, – це працює ворог через анонімні канали та своїх агентів впливу.

Нагадаємо, що станом на кінець 2022 року від початку повномасштабного російського вторгнення кіберфахівці СБУ викрили в Україні 1200 людей, які поширювали в мережі фейки та російські наративи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter