Росія планує чергову провокацію в Придністров’ї, щоб звинуватити Україну

Дата: 12 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російська армія може вчинити чергову провокацію на території Республіки Молдова, звинувативши в цьому Україну.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

У відомстві вказують, що збройні сили РФ можуть провести провокаційні дії на території Придністровського регіону Республіки Молдова, щоб звинуватити Україну в агресії проти сусідньої держави.

Українські військові повідомляють, що Росія продовжує створювати наступальні угруповання своїх військ для агресії на Слобожанському напрямку. У ЗСУ припускають, що окупанти, ймовірно, намагатимуться відновити наступ. Росія і далі готується до відправлення особового складу, озброєння та техніки для участі в бойових діях на інших напрямках території України.

Супутниковий знімок російської військової техніки, яка прямує на Донбас, 8 квітень 2022 року

Повідомляється, що на Ізюмському напрямку триває повітряна розвідка місцевості, щоб виявити позиції Збройних сил України. 

На Донецькому напрямку противник основні зусилля продовжує зосереджувати на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, Нижнє і Новобахмутівка, а також на встановленні повного контролю над містом Маріуполь.

Серед особового складу окупаційних підрозділів у Криму поширюють інформацію, що Збройні сили України нібито планують після успішного контрнаступу на Херсонщині ввійти до тимчасово окупованого Росією Криму. 

Нагадаємо, з початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україні загинуло 1 793 цивільних та 2 439 отримали поранення. Загалом від війни з Росією постраждало 4 232 мирних мешканці.

Зокрема, серед убитих – 458 чоловіків, 294 жінки, 27 дівчаток та 46 хлопчиків, а також 69 дітей та 899 дорослих, стать яких поки що невідома.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter