Росія мобілізує кримських рятувальників і пожежників до окупаційної армії – спротив України

Дата: 21 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму росіяни вербують пожежників, рятувальників і співробітників пенітенціарної служби до лав окупаційної армії.

Про це інформує український Центр національного спротиву.

Ілюстраційне фото

У відомстві повідомляють, що, щоб заповнити кадровий дефіцит, що виник через мобілізацію, окупантам доводиться шукати нових працівників місцевої Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

За даними організації, для цього окупаційна влада Криму прибрала віковий ценз для пожежників і рятувальників.

Як відомо, Російська Федерація проводить незаконні призови жителів Криму до своєї армії з початку тимчасової окупації півострова. За даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, із 2015 року влада РФ призвала до російської армії близько 39 тисяч жителів тимчасово окупованого Криму. 

За даними Представництва президента України в АРК, станом на 31 січня 2023 року в окупованому Криму вже відбулися поховання щонайменше 288 солдатів російської армії. 183 з них, ймовірно, були громадянами України. Кількість поховань може бути більшою, оскільки значна частина відбувається без висвітлення. Ця інформація регулярно доповнюється.

Як раніше повідомила Кримська правозахисна група з посиланням на так званий “військовий комісаріат” на півострові та міноборони РФ, країна-окупант 2021 року незаконно призвала 6 тисяч осіб. 2022 року так званий “військовий комісар” у Криму відмовився озвучувати плани цієї призовної кампанії.

Раніше правозахисна організація “Крим SOS” оновила реєстр “військових комісарів”, які незаконно мобілізують кримчан до окупаційної армії.
 
ZMINA розповіла, чи є законною прихована мобілізація на півострові, як мобілізують кримчан та з якими бар’єрами вони стикаються, коли намагаються уникнути участі в бойових діях проти своїх співвітчизників. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter