Росія хоче взяти під контроль місця позбавлення волі на тимчасово окупованих територіях України

Дата: 16 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
Росія відправляє кураторів Федеральної служби виконання покарань до українських слідчих ізоляторів та виправних колоній, які опинились на тимчасово окупованих територіях.
 
Про це повідомляють у ГО “Східна правозахисна група”.
 
Ілюстративне фото

На тимчасово окупованих РФ територіях України, у тому числі після 24 лютого, залишилися місця позбавлення волі – СІЗО та виправні колонії. Наразі ФСВП РФ вже відправила своїх кураторів для приведення у відповідність систем контролю місць позбавлення волі за стандартами РФ“, ідеться в повідомленні.

Це означає, що ув’язнених очікує посилення режиму утримання, зокрема вводиться примусова праця для ув’язнених. Між тим за законами України праця для ув’язнених – це право, а в РФ – це обов’язок.

Зазначається, що у пенітенціарних закладах на окупованій території йдуть процеси поширення кримінального світу Росії.

“Ще в 2018 році в Ростові-на-Дону пройшла сходка “злодіїв у законі”, на якій за окупованою частиною Донбасу поставили “смотрящего” – “злодія в законі” Едуарда Асаіряна на прізвисько “Осетрина”, – нагадує “Східна правозахисна група”.

Таким чином окупаційна влада Росії займається інтеграцією місць позбавлення волі і кримінального світу на окупованих територіях України в простір РФ.

Нагадаємо, з середини літа на війну з Україною росіяни відправили щонайменше 15 130 ув’язнених. Згідно з даними правозахисників, вербування проводили співробітники ПВК “Вагнер” та міністерства оборони РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter