Росія готує провокацію з обстрілом шкіл на тимчасово захоплених територіях

Дата: 09 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Окупанти готують провокацію з обстрілом шкіл на тимчасово окупованих територіях України, щоб звинуватити у цьому українських військових.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони.

Фото: Національна поліція України

“У ході аналізу інформаційного середовища фахівці ЦПД зафіксували, що з початку навчального року на тимчасово окупованих територіях РФ активно готує підґрунтя для здійснення кривавих провокацій”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, 31 серпня російське міністерство оборони опублікувало й направило до ООН, міжнародних гуманітарних організацій та України адреси й точні координати всіх шкіл, які почали роботу на тимчасово захоплених територіях.

Центр протидії дезінформації застерігає про високу ймовірність вибору окупантами одного або кількох об‘єктів із наданого переліку для здійснення обстрілів із подальшим звинуваченням у цьому Збройних сил України.

“Таким чином терористи заздалегідь готують для себе інформаційне алібі. Зауважимо, що на відміну від України, окупаційну владу не цікавить безпека маленьких українців, тому в більшості шкіл, що відновили роботу в окупації, навіть не облаштували бомбосховища”, – заявили в ЦПД.

Нагадаємо, що очільниця Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликала батьків на окупованих територіях не пускати дітей до школи на очне навчання, бо росіяни використовують мережу шкіл як “живий щит” для російської військової техніки та особового складу.

Раніше Генштаб повідомляв, що у школі тимчасово окупованого села Орлянське Запорізької області діти навчаються на другому поверсі, коли на першому проживають окупанти, а на подвір’ї стоїть військова техніка росіян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter