Росія депортувала понад 1 мільйон 600 тисяч українців – Зеленський

Дата: 06 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Російська Федерація депортувала з тимчасово окупованих територій понад 1 мільйон 600 тисяч громадян України. У багатьох з цих людей відібрали документи, а деякі з них пройшли через фільтраційні табори окупантів, де над ними знущалися й залякували.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Фото: Укрінформ

“Ми не сумніваємося, що переможемо у цій війні й зможемо захистити незалежність України. Щоденні перемоги на фронті й десятки звільнених міст і сіл України доводять це”, – сказав президент.

Зеленський зауважив, що наразі стоїть лише одне питання – скількох ще українців вб’є Росія до того часу, як визнає свою поразку у війні. 

“Скільки ще Росія встигне вкрасти з України зерна, ресурсів, промислових підприємств, які окупанти просто розбирають і вивозять у Росію, а також людей. Вони крадуть людей. Вже понад мільйон шістсот тисяч українців депортовані в Росію. Вони розпорошені по території цієї держави. Розкидані по віддалених регіонах Росії. У багатьох з них відібрали документи, багато з них пройшли через страшні фільтраційні табори окупантів, де над ними знущалися й залякували”, – наголосив він.

За словами президента, зараз Україна робить все можливе, аби якнайшвидше повернути собі всі землі та врятувати всіх українців. 

Раніше віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що близько 1,5 мільйона українців, більшість із яких – жінки та діти, наразі перебувають у Росії без можливості повернутися додому, а рідні не можуть встановити з ними зв’язок.

Нагадаємо, що 25 вересня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України запустило чат-бот Minre_1548_Help_Bot, який допомагатиме у питаннях евакуації з окупованих територій або зон активних бойових дій, наданні гуманітарної допомоги, а також сприятиме поверненню з Росії або інших країн депортованих туди українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter