Російський суд розглянув красногвардійську справу “Хізб ут-Тахрір” без адвокатів

Дата: 22 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Південний окружний військовий суд російського Ростова-на-Дону провів засідання в красногвардійській справі “Хізб ут-Тахрір” без участі адвокатів.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на адвокатку Лілю Гемеджи.

Вона пояснила, що разом із колегами брала участь в іншому судовому засіданні, про що заздалегідь суд був попереджений через відповідне клопотання.

“Суд не задовольнив це клопотання і провів процес без адвокатів”, – повідомила Гемеджі.

За її словами, на засіданні допитали чотирьох свідків з боку обвинувачення, які були присутні під час затримання Рустема Емірусеїнова, Арсена Абхаїрова й Ескендера Абдулганієва.

“На нашу думку, ці свідчення, отримані під час сьогоднішнього засідання, мають бути визнані неприпустимими доказами. Сьогоднішній процес, по суті, порушує право на захист”, – сказала Гемеджи.

Наступне засідання призначено на 25 травня.

Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону в Росії 29 січня почав розгляд справи фігурантів красногвардійської справи “Хізб ут-ТахрірРустема Емірусеїнова, Арсена Абхаїрова та Ескендера Абдулганієва по суті.

У грудні 2019 року суд у Росії продовжив на пів року арешт фігурантів красногвардійської справи “Хізб ут-Тахрір” – до 13 червня 2020 року.

У лютому 2019 року в будинках кримських татар у селищі Октябрське Красногвардійського району російські силовики провели обшуки. Пізніше в управління ФСБ Росії в Сімферополі відвезли Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаїрова і Рустема Емірусеїнова.

ФСБ Росії стверджує, що затримані жителі Красногвардійського району причетні до діяльності забороненої в Росії та на території анексованого нею Криму організації “Хізб ут-Тахрір”.

Правозахисний центр “Меморіал” визнав 11 кримських татар політв’язнями, яких російська влада переслідує з політичних мотивів через ненасильницьку реалізацію права на свободу совісті, віросповідання, об’єднання та мирні зібрання.

Як відомо, 22-річний Ескандер Абдулганієв – наймолодший з бранців Кремля, єдиний син у батьків. Після закінчення школи через хворобу батька, відразу ж почав працювати, активно займався спортом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter