Російський суд не позбавив батьківських прав пару, яка прийшла з дітьми на опозиційний мітинг

Дата: 16 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

У Москві суд відмовився позбавити батьківських прав Петра та Олену Хомських, звинувачених у заподіянні шкоди дітям, яких вони взяли на опозиційний мітинг.

Про це повідомляє Meduza.

Суд залишив чинним рішення районного суду міста, в якому прокуратурі, що хотіла позбавити батьківських прав росіян, відмовили в задоволенні позову. Додатково адвокат сім’ї просив Мосміськсуд скасувати “попередження про необхідність зміни поведінки” для пари, проте судді відмовилися зробити це. 

Відомо, що це другий випадок, коли російські силовики намагалися позбавити батьківських прав росіян, які брали із собою дітей на опозиційні мітинги, що відбувалися в Москві влітку. До цього вони просили покарати за нібито заподіяння шкоди дитині подружню пару Проказових, які прийшли на протест разом з однорічним сином. Суд тоді також відмовив силовикам. 

Як відомо, 27 липня та 3 серпня в Москві відбулися масштабні акції протесту з вимогою прозорих та чесних виборів до Мосміськдуми. Обидві акції супроводжувалися масштабними затриманнями та побиттям протестувальників. У відповідь на такі дії російської влади глава британської делегації в ПАРЄ Роджер Гейл закликав переглянути рішення ПАРЄ щодо повернення Росії до асамблеї.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter