Російський суд арештував учасницю Pussy Riot, яку силовики затримали тільки-но вона відбула 15 діб арешту

Дата: 09 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Кунцевський районний суд Москви на 15 діб заарештував учасницю Pussy Riot Марію Альохіну. Активістку затримали прямо на виході зі спецприймальника, в якому вона до цього відбувала 15 діб арешту. 

Про це повідомляє Meduza.

Близько 18 години 7 липня Альохіна вийшла зі спецприймальника, де відбувала 15 діб арешту за статтею про непокору законній вимозі поліцейського. Загалом під арештом за надуманими причинами у червні опинились щонайменше четверо учасниць Pussy Riot.

Всіх їх затримали у різних місцях, наприклад, активістку Вероніку Нікульшину забрали за паління у громадському місці прямо під час інтерв’ю на вулиці у Москві. Деяких учасниць Pussy Riot також ув’язнювали на 15 діб кілька раз підряд. 

Як видно на відео затримання від 7 липня, на виході зі спецприймальника Альохіну чекали поліцейські і невідомий чоловік в штатському. Вони посадили її в машину, а потім відвезли до будинку, де вона мешкає. Згодом жінку пересадили в мікроавтобус без розпізнавальних знаків, який відвіз її до відділку. 

“Дякую, що прийшли!”, – говорить дівчина на записі друзям, поки її садять у автівку. 

Як дізнались журналісти з рапорту затримання, офіційно Альохіну зупинили не біля виходу зі спецприймальника, а біля її дому. Правоохоронці, які називають у рапорті активістку “невідомою громадянкою”, нібито попросили її показати документи, бо вона нецензурно лаялась. Коли Альохіна відмовилась, то її затримали.

За словами Альохіної, суддя, яка розглядала її справу, подивилась відео затримання, однак не коментувала його. Силовик, який приймав участь у затримані, під час засідання розповів суду про два види опору, який можуть застосовувати люди, – пасивний та активний. На уточнююче питання Альохіної, який вид супротиву застосовувала вона, поліцейський відповів, що активний. 

Нагадаємо, що в травні в Росії ухвалили закон, яким заборонили брати участь у виборах тим, хто працював з “екстремістами” або жертвував їм гроші. Сталося це на тлі судового розгляду щодо визнання екстремістськими організацій, пов’язаних з опозиціонером Олексієм Навальним. У такий спосіб російська влада не дає опозиціонерам потрапити на вибори. Тиск призводить до того, що вони виїжджають із країни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter