Російський правозахисник, який викриває катування у в’язницях, повідомив про замах, що готує на нього влада РФ

Дата: 09 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Засновник правозахисного проєкту Gulagu.net Володимир Осєчкін заявив, що йому надходять погрози вбивством.

Про це він повідомив у фейсбуку.

Фото: фейсбук-сторінка Володимира Осечкіна

Володимир Осечкін – російський правозахисник, який після відкриття в Росії щодо нього справи через нібито шахрайство у 2015 році покинув батьківщину. Нині він проживає у Франції, звідки й координує роботу правозахисного проєкту, що викриває факти катувань у російських в’язницях.

Торік росіянин допоміг вивезти з РФ декілька великих архівів відео, на яких зафільмували катування в’язнів на Камчатці, Забайкаллі, в Красноярську та Приморському краї. Внаслідок цього російські правоохоронці були змушені відкрити щонайменше 17 кримінальних справ. 

Інформацію про ймовірний замах на себе Осечкін отримав від двох джерел із Росії та чеченської діаспори у Франції. Правозахисник переконує, що за напад, замаскований під конфлікт на вулиці, замовники готові заплатити 100 тисяч євро. 

“Красно дякую сміливим чеченцям у Франції, хто замість участі в злочині повідомив нам про це. Ми поважаємо чеченський народ, дружимо з багатьма чеченцями та не чекаємо ножа в спину від них. Але водночас розуміємо, що російські спецслужби намагатимуться все зробити чужими руками. Основний їхній мотив – не особиста ворожість, а бажання зберегти систему тортур. Без неї вони не розуміють, як працювати далі, як “розкривати”, як підпорядковувати, як керувати народом”, – написав правозахисник. 

Усю отриману від джерел інформацію Осечкін уже передав до французької поліції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter