Російський опозиціонер Навальний у комі: його команда каже про отруєння

Дата: 20 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Російський політик та опозиціонер Олексій Навальний перебуває в комі з отруєнням. 

Про це повідомила його речниця Кіра Ярмиш у твітері.

20 серпня політик летів з Томська до Москви, однак прямо в літаку йому стало зле, а тому лайнер екстрено сів в Омську. За словами його речниці, команда Навального підозрює, що його отруїли. Також Ярмиш розповіла, що в день вильоту чоловік нічого не їв, а тільки випив чай. 

“Ми припускаємо, що Олексія отруїли чимось, підмішаним у чай. Це було єдине, що він пив з ранку. Лікарі кажуть, що токсин швидше всмоктався через гарячу рідину. Зараз Олексій непритомний”, – повідомила вона.

Згодом речниця Навального сказала, що лікарі ухиляються від відповідей щодо стану його здоров’я.

“Ще дві години тому вони були готові поділитися будь-якою інформацією, а тепер явно тягнуть час і не говорять, що їм відомо”, – каже Ярмиш. 

Наразі чоловіка під’єднали до апарата штучної вентиляції легень.

Відомо, що 44-річний Навальний окрім політики займається розслідуваннями корупції серед топпосадовців РФ. Він публікує свої розслідування на власному ютуб-каналі. Останнє відео, яке опублікував опозиціонер, було присвячене акціям протесту в Хабаровську, які не вщухають у місті з липня. 

Навального неодноразово затримували на акціях протестів. Минулого року міжнародна правозахисна організація Amnesty International визнала арештованих у Росії під час виборів до Московської міськдуми опозиціонерів в’язнями сумління.

У 2014 році російські силовики хотіли посадити політика до в’язниці на 10 років за нібито корупцію. Однак згодом суд засудив Навального до трьох років і шести місяців умовно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter