Російський депутат, який хоче повернути страти у РФ, усиновив депортовану дитину з Херсонщини

Дата: 23 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Депутат російської Держдуми Сергій Миронов разом з дружиною вивезли з окупованої частини Херсонської області 10-місячну дівчинку, яку забрали у родину та змінили їй особистість. 

Про це розповідає видання “Важливі історії”. 

Сергій Миронов з позначкою літери Z, що заборонена в Україні. Фото: сайт партії “Справедлива Росія”

Вивезення трапилось ще наприкінці серпня минулого року. Дружина Миронова Інна Варламова приїхали у тоді ще окупований Херсон та дивилась дітей у тамтешній Херсонській обласній дитячій лікарні. 

У цей час у закладі лікувались 10-місячна Маргарита Прокопенко та дворічний Ілля Ващенко. До початку повномасштабної війни вони жили у Херсонському будинку дитини, втім, у Маргарити є родичі в Україні. 

Співробітниця лікарні, яка спілкувалась з журналістами, розповіла, що окупаційна посадовиця ледь не щодня телефонувала їй з вимогою виписати обох дітей з лікарні. 

“Коли я запитала, чому я маю виписувати хворих дітей, Тетяна Завальськаі Її після окупації регіону росіяни призначили головою місцевого будинку дитини. сказала, що та жінка їх вибрала і повезе до Москви, вже все готове, і є квитки”, – каже жінка. 

Наступного дня після виписки Маргариту та Іллю забрали з будинку дитини до Москви, а офіційно зробили це нібито для “обстеження, визначення подальшої тактики лікування та проходження реабілітації”. Вже у листопаді 2022-го Подільський міський суд у Московській області РФ віддав Маргариту до родини Миронова. 

При цьому на прохання усиновлювачів дівчинка стала Мариною Сергіївною Мироновою з місцем народження у підмосковному Подільську.

Щодо викраденого хлопчика, то його доля до кінця невідома. У вересні 2023-го він отримав російське свідоцтво про народження, у якому його місцеперебування зазначено як Московська область. 

Усиновлення депортованих українських дітей у Росії — це злочин з погляду міжнародного права. 

Нагадаємо, що російський депутат Миронов відомий не лише своєю антиукраїнською риторикою, але й бажанням повернути у Росії смертну кару. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter