Російському військовому, який летів бомбардувати Чернігів, загрожує довічне

Дата: 24 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Полоненому російському льотчику Олександру Красноярцеву оголосили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни поєднаних з умисним вбивством.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: ЗСУ

5 березня літак СУ-34, яким керував Крсноярцев та ще один пілот, збили на Чернігівщині українські військові. На борту росіяни несли шість півтонних неконтрольованих авіабомб.

Одного з пілотів знайшли мертвим у чернігівському мікрорайоні Масани – він розбився при падінні. Красноярцева ж знайшли у мікрорайоні Забарівка. Перед потраплянням у полон він застрелив беззбройного місцевого жителя, який його переслідував. Росіянин приземлився на територію домоволодіння чоловіка. 

У Красноярцева знайшли мапи та плани бомбардувань, а згодом він дав свідчення на підтвердження того, що російське військове командування свідомо наказує руйнувати об’єкти цивільної інфраструктури та житлові квартали українських міст.

До участі у війні в Україні росіянин брав участь у війні в Сирії, де військові РФ вбивали цивільних та вчиняли інші воєнні злочини. Фотографії Красноярцева з Башаром Асадом та Володимиром Путіним знайшли у мережі. 

Фото: AFP

У разі доведення вини судом Красноярцеву загрожує довічне позбавлення волі. 

Станом на 24 квітня в Офісі генпрокурора зареєстрували вже понад 8 тисяч злочинів агресії та воєнних злочинів, а кількість підозрюваних у їх скоєнні сягає вже 620.

Нагадаємо, що у Чернігові, за даними Омбудсман, околиці міста розбомблено повністю, а передмістя – на 60%. Міська влада систематизує всю інформацію про руйнування, а обсяг робіт, які треба провести для відновлення інфраструктури, характеризують як колосальний. 

Одне з бомбардувань у Чернігові забрало життя 47 осіб. Російські військові скинули щонайменше вісім некерованих бомб на людей, що стояли в черзі за їжею.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter