Російському військовому Шишимаріну, який вбив цивільного на Сумщині, змінили вирок з довічного на 15 років в’язниці

Дата: 29 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд змінив вирок російському військовому Вадиму Шишимаріну, визнаному винним у вбивстві мирного жителя Сумської області Олександра Шеліпова. Тепер росіянин має провести за ґратами 15 років. 

Про це повідомляє видання “Ґрати”. 

Вадим Шишимарін. Фото: Лариса Калик / “Ґрати”

Адвокат росіянина наголошував, що довічне ув’язнення – занадто суворий вирок.

Також захисник Шишимаріна переконував суддів у тому, що в засудженого не було навмисного наміру вбивати мирного жителя. Мовляв, він виконував наказ командирів. Після скоєного добровільно здався в полон, співпрацював зі слідством і провину визнав.

Шишимарін розповідав на суді, що наказ стріляти у Шеліпова отримав два рази: вперше від прапорщика, а вдруге від незнайомого лейтенанта. Аргументували вони це тим, що Шеліпов нібито може видати їх. Під час суду мали б допитати лейтенанта Калініна та прапорщика Макєєва, однак їх вже обміняли.

Нагадаємо, що Шишимаріна засудили до довічного ув’язнення у травні. Його визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством. Він став першим російським військовим, який отримав вирок українського суду за вчинення воєнного злочину. 

У правозахисників швидкість судового процесу щодо Шишимаріна викликала занепокоєння щодо справедливого судового розгляду. Детальніше про це ви можете почитати за посиланням

Фотографія обкладинки: Тетяна Козак/”Ґрати”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter