Російському генералу, який убивав цивільних у Сирії та Грузії, загрожує довічне за удар по Умані цього року

Дата: 28 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним убивством, повідомили командувачу дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил збройних сил РФ.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Імені підозрюваного у повідомленні ОГП не називають, але його особу не приховують слідчі-есбівці – це генерал-лейтенант Сергій Кобилаш

Торік він разом з іншим російським генералом Ігорем Осиповим став першим російським військовим, якому оголосили в Україні підозру саме за обстріл цивільної інфраструктури. Звання генерала, як кажуть у СБУ, Кобилаш отримав після того, як брав участь у бомбардуваннях цивільної інфраструктури в Сирії та Грузії. 

Фото підозрюваного, яке виклали слідчі, та світлина Сергія Кобилаша

Нова підозра росіянина стосується обстрілу 28 квітня поточного року багатоповерхівки в Умані. Тоді внаслідок атаки двома ракетами Х-101 о пів на п’яту ранку загинуло 23 людини, серед яких було шестеро дітей. Ще дев’ятеро отримали поранення, а одну людину досі вважають безвісти зниклою. 

“Російський генерал одержав від військово-політичного керівництва держави-агресора бойові розпорядження завдавати удару по конкретних об’єктах цивільної інфраструктури Умані на Черкащині. Вони були визначені в бойових документах з координатами місць розташування”, – кажуть слідчі. 

Якщо суд визнає його винним, то він може отримати довічне. 

Нагадаємо, що Комісія з розслідування ООН вважає удари по житловому будинку в Умані та супермаркету в Херсоні невибірковими атаками. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter