Російському адміралу Осіпову загрожує довічне за обстріл Вінниці торік

Дата: 12 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством, повідомили російському адміралу та колишньому командувачу Чорноморським флотом військово-морського флоту РФ, який віддав наказ завдавати удару по середмістю Вінниці торік. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото підозрюваного, яке виклали правоохоронці, та фото Ігоря Осіпова

Імені підозрюваного традиційно не називають, але цьому ж російському військовому вже повідомляли про підозру за ведення агресивної війни та зазіхання на територіальну цілісність. Йдеться про Ігоря Осіпова

Слідчі вважають, що вранці 14 липня минулого року саме він віддав наказ командиру малого ракетного корабля, що дислокувався поблизу окупованого Севастополя, завдати удар по об’єкту у Вінниці. Росіяни тоді випустили чотири “Калібри”. 

Внаслідок атаки загинуло 29 людей, з яких троє – діти, а ще 154 людини отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Також зазнали руйнувань 35 житлових будинків, 23 підприємства, 64 приватних автівок, а також два трамваї, тролейбус та автобус.

Санкція інкримінованої Осіпову статті передбачає від 15 років до довічного позбавлення волі. 

Нагадаємо, що щонайменше шість російських генералів отримали підозри за те, що віддавали накази “проривати” державний кордон України й штурмувати населені пункти Харківської області.

Фотографія обкладинки: вікіпедія 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter