Двом російським генералам світить довічне за обстріли цивільних об’єктів України

Дата: 03 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Довічне позбавлення волі загрожує двом російським генералам, яких українські правоохоронці підозрюють у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни, а також у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України. 

Про це розповіли в СБУ. 

Сергій Кобилаш та Ігор Осипов. Фото: вікіпедія

Йдеться про командувача дальньої авіації військово-космічних сил Росії генерал-полковника Сергія Кобилаша та колишнього командувача Чорноморського флоту адмірала Ігоря Осипова.

Есбівці кажуть, що саме за наказом Кобилаша росіяни завдають масованих ракетних ударів по житлових будинках, лікарнях та об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України.

“Для проведення повітряних атак ворог використовує стратегічні ракетоносці Ту-160, Ту-95МС, а також дальні ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3, на озброєнні яких крилаті ракети типів Х-555, Х-101, Х-55 і Х-22”, – додають слідчі. 

Щодо Осипова, то, за даними слідства, у період із 24 лютого до 10 серпня минулого року він віддавав накази “калібрами” з кораблів проводити систематичні ракетні удари з акваторії Чорного моря по українських густонаселених пунктах. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Reuters

Досудове розслідування в провадженні досі триває. У СБУ зазначають, що підозри Кобилашу та Осипову є першими, які оголошують саме за обстріли цивільних об’єктів в Україні.

Нагадаємо, що Осипов та Кобилаш не єдині російські високопоставлені військові, яких підозрюють у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни. Ще щонайменше шістьом генералам про підозру повідомили наприкінці минулого року. 

Вони, за даними есбівіців, віддавали накази “проривати” державний кордон й штурмувати населені пункти Харківської області. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter