Російського шпигуна, який планував підірвати інфраструктурні об’єкти на Рівненщині, засудили до 10 років за ґратами

Дата: 15 Липня 2023
A+ A- Підписатися

До 10 років ув’язнення засудили російського шпигуна, який діяв під виглядом волонтера. Чоловік займався підготовкою до підриву двох ключових об’єктів транспортної інфраструктури у Рівненській області.  

Про це повідомили у Службі безпеки України та Рівненській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 67-річний чоловік у 2014-2015 роках воював у складі терористичних угруповань так званої “ДНР” – “Оплот” і “Хан”та входив до складу агентурної мережі російської воєнної розвідки.

З початку повномасштабного вторгнення армії РФ на територію України, фігурант воював проти українських військ на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Як зазначається, згодом під виглядом волонтера шпигун прибув на Рівненщину за завданням  ГРУ для вчинення диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури та шпигунської діяльності.

Слідчі з’ясували, що він займався підготовкою підриву двох ключових об’єктів транспортної інфраструктури у Рівненській області, щоб зірвати постачання іноземного озброєння та боєприпасів для ЗСУ на східному та південному фронтах.

Суд визнав винним чоловіка у передачі інформації про місце розташування Збройних сил України – ч. 3 ст. 114-2, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Його засуджено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. На суді фігурант свою вину визнав.

Оскільки вирок ще не набрав законної сили, тому може бути оскаржений. Обвинувачений перебуває під вартою.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року есбівці затримали жителя Донеччини, який після співпраці з окупантами втік з регіону на Львівщину та намагався заховатися серед місцевих жителів. Під час розслідування слідчі зʼясували, що він планував відновити свої контакти з окупантами, щоб передавати їм розвіддані вже із Заходу України. Зрештою суд призначив чоловіку 13 років увʼязнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter