Російського пропагандиста з Одеси, який закликав створити там “республіку”, заочно засудили до 14,5 року

Дата: 02 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Приморський районний суд Одеси визнав проросійського пропагандиста Єгора Кваснюка винним у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу в Україні та в сприянні терористичним організаціям “ЛНР” і “ДНР” і засудив заочно до 14,5 року позбавлення волі. 

Про це повідомляє “Судовий репортер”.

Фото: “Судовий репортер”

Кваснюк – уродженець Одеси, керівник благодійного фонду “Велес”, керівник ТОВ “БФ Велес”, керівник громадських організацій “Єдина Русь” та Інтелектуальний клуб “Сатурн”.

Нині він переховується у Росії, а засудили його за відеоконференцію з представником інформаційного центру “Юго-Восточный фронт” в рамках програми “На самом деле”, у якій закликав до створення на території південно-східних областей України “Новороської республіки”.  

Окрім цього, на чисельних роликах на ютубі засуджений висловлював ідеї  на підтримку бойовиків “ЛНР” та “ДНР”. До прикладу,  у ролику “Кровники…”, що й міститься у матеріалах справи, звучить промова Кваснюка, який тримає у лівій руці автомат.

Відео записали в приміщенні, яке закладене ящиками темно-зеленого кольору, в яких, за словами засудженого, знаходиться зброя з Донецького аеропорту. Кваснюк закликає до збройного опору силам антитерористичної операції, вчинення терористичних актів, захоплення і подальшої окупації території України. Запис закінчується зображенням із написом “Новая Русь”.

Низка свідків за фотознімками впізнали Кваснюка як одного з активістів Куликового поля, де на початку 2014-го розгорнувся “Антимайдан”.

У суді як свідка допитували цивільну дружину Кваснюка, яка жила з ним до 2007 року.  Їй відомо, що зараз він перебуває на території Росії: був у Ростові та Москві. Жінка спочатку не знала, чому він туди поїхав, та коли побачила його виступи, то зрозуміла, що його погляди суперечать закону і він є противником держави Україна.

Окрім позбавлення волі, Кваснюку також призначили конфіскацію частини квартири. 

Нагадаємо, що на Івано-Франківщині засудили пенсіонерку, яка поширювала комуністичну символіку та виправдовувала напад РФ на Україну у соцмережах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter