На Івано-Франківщині засудили пенсіонерку, яка поширювала комуністичну символіку та виправдовувала напад РФ на Україну у соцмережах

Дата: 11 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Пенсіонерку з Івано-Франківщини, яка поширювала комуністичну символіку та виправдовувала напад РФ на Україну, суд міста Калуш відправив за ґрати на понад рік.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 2 лютого.

Зловмисниця, користуючись забороненою в Україні соцмережею “Одноклассники”,  поширювала світлини з проросійських груп у себе на сторінці.

У листопаді 2019-го вона репостила зображення серпа і молота, що перехрещені між собою на тлі червоного прапора та портрет Леніна.

10 березня 2020 року, діючи повторно та розуміючи, що інформація в соціальних мережах є публічною, жителька Івано-Франківщини вподобала публікацію і таким чином розповсюдила на своїй сторінці відеоролик із комуністичною символікою. 16 березня 2020-го вона лайкнула ще одну подібну публікацію. 

31 березня 2022 року пенсіонерка поширила допис з відео, в якому виправдовувалася збройна агресія РФ проти України. У матеріалі маніпуляційно використано образи ворога (українські фашисти) і рятівника (із контексту розуміється, що це росіяни).

16 квітня обвинувачена репостила допис із фото президента РФ і підводкою про його позитивні вчинки: “работал, в наше с вами благо”, “отдал всю свою жизнь во имя спасения всех”, “изменил мир навсегда.!! “.

7 червня вона поширила ще один допис із заголовком: “Европа в ужасе почему на западе так боятся суда над нацистами”, в якому йдеться про нібито присутність нацистів в Україні та їхні злочини як привід для вторгнення російської армії.

Під час судового засідання жінка повністю визнала свою провину і щиро розкаялася.

Враховуючи період, коли скоювалися ці злочини – стан війни РФ проти України, суд визнав, що призначити умовне покарання обвинуваченій неможливо. Жінку засуджено до 1 року і 1 місяця ув’язнення.

Нагадаємо, наприкінці січня поточного року, кіберфахівці нейтралізували канал поширення російської пропаганди, який діяв у Київській області та викрили “послідовницю” Кирила Стремоусова, яка намагалась організувати розгалужену мережу поширення в інтернеті кремлівських наративів щодо війни в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter