Російського агента, який готував прорив ворожих ДРГ на Сумщині, засудили до 15 років увʼязнення

Дата: 26 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Слідчі отримали докази провини ще одного російського агента, який здійснював розвідку прикордонної території Сумської області. Разом зі спільником він збирав та передавав окупантам інформацію про місця дислокації, кількість особового складу та наявного озброєння підрозділів Сил оборони в регіоні. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Ілюстративне зображення

Отримані розвіддані окупанти планували використати для підготовки прориву державного кордону диверсійно-розвідувальними групами РФ на північно-східному напрямку.

Обох агентів затримали в серпні, суд призначив їм покарання у вигляді 15 років увʼязнення.

За даними слідства, ворожим поплічником є місцевий житель, якого на початку повномасштабного вторгнення завербувала ФСБ. Для збору розвідувальної інформації до нього “приставили” ще одного агента російської спецслужби.

Разом вони виходили на місцевість і здійснювали фото-, відеофіксацію українських військових об’єктів. Отримані матеріали передавали куратору з ФСБ у вигляді медіафайлів з прив’язуванням до місцевості.

Під час комунікації між собою використовували суворі заходи конспірації та закриті канали електронного зв’язку. У процесі обшуків за місцями проживання чоловіків правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами таємного листування з окупантами.

На підставі зібраних доказів суд визнав одного з російських агентів винним за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

На початку грудня іншого зрадника також засудили до 15 років увʼязнення.

Нагадаємо, що в листопаді правоохоронці нейтралізували ще одну диверсійно-розвідувальну групу ФСБ в результаті багатоетапної спецоперації в Києві та Сумській області. Затримані розвідували пункти дислокації та переміщення українських військ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter