Російський суд зменшив строки чотирьом кримським татарам, засудженим за нібито участь у “Хізб ут-Тахрір”

Дата: 11 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Верховний суд Росії зменшив строки покарання для чотирьох кримських татар, засуджених за нібито причетність до організації “Хізб ут-Тахрір” у Бахчисараї. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк.

Російський суд зменшив покарання для Зеврі Абсеітова, Ремзі Меметова, Рустема Абільтарова з дев’яти років до восьми років і дев’яти місяців, а  Енверу Мамутову із 17 до 16 років і дев’яти місяців. Під час розгляду апеляційної скарги захисту політв’язнів під стінами суду відбувалась акція протесту: люди вийшли з плакатами “Наші діти не терористи” та “Припиніть репресії в Криму”, проте згодом російські силовики затримали понад 50 учасників протесту. 

Як відомо, вчора в Москві на Красній площі російські силовики затримали сімох активістів, які влаштували акцію проти переслідування кримських татар на окупованому півострові. Всі вони також тримали в руках плакати “Боротьба з тероризмом у Криму – це боротьба з інакомисленням”, “Наші діти не терористи”, “Припиніть репресії за національною і релігійною ознакою в Криму”.

Нагадаємо, що “Хізб ут-Тахрі́р аль-Ісламі́” – міжнародна ісламська політична партія, заснована 1953 року в Східному Єрусалимі. Основна мета організації – це відновлення ісламського стилю життя, ісламської держави (халіфату) та втілення в ній ісламської системи. У Росії організацію почали переслідувати ще 2003 року. Після анексії Криму у 2014 році російські силовики активно приписують співпрацю з організацією кримським татарам. Правозахисники вважають такі переслідування політично вмотивованими. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter